Teamfoto Ana Bouw
Werkzaam in Zoetermeer, hoofdvestiging Delft

Energiebesparing door stucwerk de feiten

Redactie zoetermeer-stukadoor.nl, 4 augustus 2024
Geel huisje met sjaal op verwarming
Onze stukadoors van Ana Bouw vertellen u graag meer over isolerend stucwerk.

Muren in een woning worden vaak afgewerkt met stucwerk. Dit resulteert in een egale en vlakke afwerking die de perfecte basis vormt voor verf of behang. Maar stucwerk is niet alleen functioneel en mooi, het is ook ontzettend duurzaam!Deze tekst gaat in op de voordelen van stucwerk met betrekking tot isolatie en het besparen van energie.

Voordeel stuc en isolatie Zoetermeer

Wanneer mensen aan verduurzamen denken, denken ze vaak alleen aan het opwaarderen van de isolatie of het verwarmingssysteem. Nochtans is het financieel aantrekkelijker om de isolatie en het stucwerk tegelijkertijd te laten uitvoeren. Het gebruik van beide technieken in één keer laat u optimaal profiteren van de synergetische voordelen.

Dit betekent dat ze samen een hogere en betere mate van isolatie bereiken dan alleen, wat uiteraard een stuk duurzamer is. Door stuc aan te brengen wordt de thermische massa van de muur verhoogd, wat resulteert in een extra isolatielaag. Dit zorgt ervoor dat kou goed buiten gehouden wordt en niet naar binnen dringt.

Bovendien is het minder ingrijpend en sneller dan diverse andere duurzame mogelijkheden. Professionele stukadoors werken zorgvuldig en er komt geen hak- en breekwerk aan te pas bij het installeren van het stucwerk en de isolatie. Zo kunt u starten met het zetten van de eerste duurzame stappen, zonder dat dit grote veranderingen met zich meebrengt.

Uw woning isoleren en energie besparen met stucwerk

Er zijn specifieke soorten stucwerk die bijzonder geschikt zijn voor isolatie. Als u van plan bent om stucwerk en isolatie gelijktijdig toe te passen, is het verstandig om eerst te achterhalen welk type stucwerk goed aansluit. Verschillende alternatieven zijn beschikbaar, afhankelijk van waar en hoe u van plan bent te stucen.

Wanneer u wilt stucen op de buitenmuur en tegelijkertijd isolatie wilt aanbrengen, is gevelisolatie stucwerk de aanbevolen oplossing. Dit specifieke stucwerk kan worden aangebracht op meerdere oppervlakken, waaronder baksteen of beton, en is speciaal ontwikkeld om de thermische massa van de buitenmuur te vergroten, wat leidt tot een verbeterde isolatie. Dit stuc zorgt ervoor dat de kou van buiten beter wordt afgeweerd en minder snel binnendringt.

Als u wat flexibeler wilt zijn in uw stuc- en isolatiewerk is geëxpandeerd polystyreen, ofwel (EPS) stucwerk, ideaal. EPS stucwerk omvat een onderlaag van EPS-schuim en een bovenste laag van stucwerk. Vervolgens wordt het schuim aan de muur bevestigd en afgewerkt met stuc voor de afwerking.

Deze verbinding zorgt voor een hoge isolatiewaarde en is daarom erg in trek. Er bestaan verschillende keuzes voor het ontwerpen van deze stuc-isolatie structuur. Daarom is het perfect voor muren met complexe vormen en binnenruimtes.

Een bewezen methode voor het stucen en isoleren van uw woning is kalk stucwerk. Dit type stucwerk kan worden aangebracht op zowel binnen- als buitenmuren. Het is een traditionele afwerkingslaag die al tijden lang wordt gebruikt.

Kalk heeft een vergelijkbare werking met gevelisolatie stucwerk, gezien het de thermische massa van de muur verhoogt. Kalk bezit van nature isolerende eigenschappen, daarom gebeurt dit. Kalk heeft als voordeel dat het er erg mooi uitziet en biedt daarom naast isolatie, ook esthetische voordelen.

Stucen voor een energiezuinige woning

De isolatie van uw woning profiteert sterk van stucwerk. Dit kan leiden tot een daling van uw energiekosten. Ontdek op welke manieren u energie kunt besparen in uw woning.

Door het aanbrengen van isolatie stucwerk verbetert u hoogstwaarschijnlijk de isolatie van uw huis en bespaart u mogelijk al op energiekosten. Door het stucwerk wordt de thermische massa van de muur beïnvloed: het huis blijft koel in de zomer en behoudt de warmte in de winter. Ook hoeft het verwarmingssysteem minder vaak aan te springen om de woning te verwarmen, waardoor u de investering in het isolatie stucwerk sneller terugverdiend heeft.

Wanneer u besluit om de gevel te laten stucen met isolatie, is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een subsidie. Subsidies voor gevelisolatie zijn beschikbaar in de ISDE-regeling, waardoor een deel van de kosten kan worden vergoed door de overheid. Daardoor krijgt u een compensatie voor het verduurzamen van uw huis, met inbegrip van isolatie via stucwerk, waardoor uiteindelijk meer overhoudt aan het einde van de rit.

Stucen en isoleren op hoog niveau met vakmanschap van Ana Bouw

Aangezien het niet alleen gaat om het stucen van muren, maar ook om isolatie klussen, is expertise vereist. Onze kundige stukadoors zijn beschikbaar om u te begeleiden bij deze klussen. Bij ons staat vakwerk en garantie voorop.

Om aanspraak te maken op een subsidie is professionele kennis noodzakelijk. Voor professioneel advies, het beantwoorden van vragen of het plannen van een afspraak, kunt u contact opnemen met Ana Bouw via 015 666 7428. U kunt altijd bij ons terecht voor verdere ondersteuning.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7428 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Ana Bouw

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar met onze expertise en toewijding. Dit doen we samen met u!