Teamfoto Ana Bouw
Plafond stucen Zoetermeer Wij staan in Zoetermeer voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Zoetermeer, hoofdvestiging Delft

Plafond stucen Zoetermeer

Of u nu een nieuwbouwwoning of een renovatieproject heeft, het stucen van het plafond is belangrijk. Bij Ana Bouw verzorgen onze vakmannen het stucwerk, ongeacht of het om nieuwbouw gaat of een renovatie in regio Zoetermeer. Wij zorgen voor perfect gestucte plafonds, geheel volgens uw wensen.

Service heeft bij ons prioriteit, daarom bespreken we graag met u de verschillende mogelijkheden. Bent u nieuwsgierig naar de voordelen die het stucen van een plafond biedt en wat de verschillende opties zijn? Laat u inspireren door onze plafond stuc opties in Zoetermeer en omgeving, lees verder!

Graag een gesprek voor persoonlijk advies? Bel gerust 015 666 7428 om persoonlijk te spreken met een van onze vakmensen bij Ana Bouw. U heeft ook de mogelijkheid om een offerte zonder verplichtingen aan te vragen.

Een mooi gestucte plafond!
Plafond stucen in Zoetermeer? Ana Bouw is uw beste keus!

Plafond stucen kosten

Stucen van het plafond levert een aanzienlijke verbetering op voor uw interieur. Uw woning krijgt een eigentijdse en moderne uitstraling, wat bijdraagt aan de duurzaamheid. Uiteraard bent u benieuwd naar de kosten voor het stucen van uw plafond per m2.

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de uiteindelijke kosten van plafondstucen. Onze vakmensen van Ana Bouw voorzien u graag van een gedetailleerde prijsopgave. Wij helpen u graag verder met een op maat gemaakt advies. Bereikbaar via 015 666 7428.

De uiteindelijke kosten van plafond stucen variëren door meerdere oorzaken. De uiteindelijke prijs wordt door meer dan alleen de grootte van het plafond bepaald. Onderstaand een samenvatting van de verschillende factoren die invloed hebben op de prijs van plafond stucen.

 1. Type stucwerk
  Zoals eerder aangegeven zijn er diverse stucwerkopties voor plafonds. Elke soort biedt eigen voordelen, evenals verschillende kosten. Spackspuitwerk wordt vaak gezien als de voordeligste optie. Het aanbrengen van sierpleister is gewoonlijk duurder per m2.
 2. Oppervlakte en omvang
  Bij de kostenberekening is de omvang van het plafond een belangrijke factor. De prijs per m2 is vaak lager voor grotere plafonds, vanwege het grotere oppervlakte. De kosten per m2 zijn bij kleine projecten vaak hoger, omdat de voorbereidingskosten relatief gezien groter zijn.
 3. Noodzaak van goede ondergrondvoorbereiding
  De staat van het plafond bepaalt hoeveel voorbereidingswerk nodig is. Als het plafond schoon en vlak is, is dat goedkoper; de stukadoor kan gelijk aan de slag. Als er beschadigingen in het plafond aanwezig zijn, moeten deze eerst worden hersteld, wat extra kosten met zich mee zal brengen.
 4. Locatie en bereikbaarheid
  De bereikbaarheid van uw plafond, samen met de locatie van uw woning, kan de kosten beïnvloeden. Locaties die lastig bereikbaar zijn, vereisen extra tijd en inzet. Daarnaast zullen hoge plafond of moeilijk bereikbare plafonds hogere arbeidskosten met zich meedragen.
 5. Materialen
  Verschillende materialen worden door de stukadoor gebruikt om hoogwaardig stucwerk op uw plafond aan te brengen. Een hoger plafond zal de inzet van extra steigers en materialen betekenen. Dit zorgt ervoor dat de materiaalkosten verder omhoog gaan..

De kosten van het stucen van een plafond hangen sterk af van de hierboven genoemde factoren. Neem al deze factoren in overweging bij het realiseren van uw droomproject. Neem tijdig contact op met onze vakmannen van Ana Bouw voor informatie.

Voordelen van plafond stucen

Een glad en strak plafond zorgt dat de kamer helemaal af is. Het toepassen van stucwerk kan scheuren, naden en imperfecties maskeren, wat bijdraagt aan een strakke afwerking. Een plafond dat professioneel is gestuct, brengt niet alleen visueel genot, maar ook extra voordelen:

 • Duurzaamheid: Dit type stucwerk biedt weerstand tegen schade en slijt niet snel. Zo geniet u jarenlang van een mooi en comfortabel huis. Het biedt ook een extra laag bescherming tegen vocht, wat belangrijk is in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.
 • Verbeterde isolatie: Een extra voordeel van stucwerk op het plafond is de verbeterde isolatie, wat helpt bij het besparen van energie in uw huis. Stucwerk heeft als voordeel dat het de akoestiek in de woning verbetert. Het stucwerk draagt bij aan een betere akoestiek in huis, wat resulteert in minder geluidsoverlast.
 • Weinig onderhoud: Een plafond stucen zorgt voor eenvoud in onderhoud. Vuil en stof kunnen snel worden verwijderd. Daarnaast kunnen kleine beschadigingen snel worden verholpen.

Proces van plafond stucen

Het proces om een plafond te stucen is intensief en vereist een hoge mate van vakmanschap. Onze stukadoors bij Ana Bouw zijn zeer bedreven en hebben uitgebreide ervaring en kennis. Voor het stucen van uw plafond hanteren wij deze werkwijze:

 • Voorbereiding: de eerste stap van de voorbereiding is het afdekken van vloeren en meubels. Het plafond wordt vrijgemaakt van vuil, stof en losse delen. Alle schade wordt gerepareerd om een gladde uiteindelijke uitstraling te realiseren.
 • Na de voorbereidende fase volgt de applicatie van de grondlaag. De grondlaag, ook wel primer genoemd, wordt aangebracht om er voor te zorgen dat het stucwerk goed gaat hechten. De grondlaag zorgt ervoor dat het stucwerk stevig blijft en niet gaat bladderen.
 • Na het afronden van de voorbereidingen, is het tijd om het stucwerk aan te brengen. Het stucwerk wordt met een spaan in dunne lagen aangebracht en moet daarna drogen. De frequentie van dit proces hangt af van de temperatuur en het type stucwerk dat gebruikt wordt.
 • Afwerking: De afwerking gebeurt nadat de laatste laag is aangebracht, zodat het plafond er keurig uitziet. Schuur- en polijstwerk vormen de basis hiervoor. Op basis van uw voorkeur kan er nog een decoratieve afwerking worden toegevoegd.

Soorten stucwerk voor het plafond

U kunt kiezen uit verschillende stucwerken wanneer u besluit uw plafond te stucen. Ieder type stucwerk heeft zijn unieke eigenschappen en voordelen. Hier zijn de vaakst geselecteerde opties:

 • Pleisterwerk: geeft een gladde, strakke afwerking. Het zorgt voor een gestroomlijnde en moderne look. Makkelijk schoon te houden en perfect voor verf of behang.
 • Spacken: een zeer voordelige stucwerkoptie voor plafonds. Met spackspuiten behandelen we veel oppervlakten snel door het gebruik van een machine. Het eindresultaat is een korrelige structuur en het is beschikbaar in meerdere kleuren.
 • Sierpleister: geschikt voor het bepleisteren van muren en plafonds. Onder deze naam vallen alle typen pleisterwerk die structurering bevatten. De gangbare soort is spachtelputz.

Plafond stucen door Ana Bouw

Ervaring en specifieke vaardigheden zijn nodig om stucwerk op een plafond aan te brengen. U kunt bij Ana Bouw alles vinden wat u zoekt. Door onze ervaring en kennis leveren wij stucwerk van hoge kwaliteit.

Voor het stucwerk zorgen wij voor het gebruik van de beste materialen. Onze experts houden hun kennis van de nieuwste technieken altijd up-to-date. We garanderen een probleemloos en jarenlang meegaan plafond.

Wij adviseren u graag bij Ana Bouw wanneer u vragen heeft. Op zoek naar meer informatie? Neem gerust contact met ons op of vraag een offerte aan via ons vrijblijvende offerteformulier. Wij staan telefonisch klaar voor uw vragen, bel 015 666 7428 om meteen een stukadoor te spreken.

Veel gestelde vragen over plafond stucen

Is elk plafond geschikt om te stucen?

Gipsplaten, fermacell en beton zijn materialen die geschikt zijn voor stucwerk. Het is niet mogelijk om op een houten ondergrond direct stucwerk aan te brengen. Voorafgaand moeten er gipsplaten gemonteerd worden.

Hoe stucwerk aanbrengen op een plafond?

Zelf een plafond stucen? Dat kan, maar het vereist aanzienlijke expertise en ervaring om het professioneel af te werken. Voor een naadloos eindresultaat kunt u het beste een professionele stukadoor inschakelen. Hiermee wordt een perfect glad eindresultaat gerealiseerd.

Wat is de benodigde tijd voor plafond stucen?

Hoe lang het duurt ligt aan de omvang van het project en het aan te brengen type stucwerk. Over het algemeen neemt het hele proces, inclusief droogtijd, een periode van 1 tot 2 weken in beslag. Vervolgens kan de ruimte worden gebruikt.

Wat kost een plafond stucen per m2?

Dit is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de grootte van het project. Materialen en extra toevoegingen spelen hierbij ook een belangrijke rol. Voor een specifiek kostenplaatje laat u zich het beste informeren door een vakman.

Ana Bouw staat voor u klaar in Zoetermeer
Over ons

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7428

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Ana Bouw

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar met onze expertise en toewijding. Dit doen we samen met u!