Teamfoto Ana Bouw
Werkzaam in Zoetermeer, hoofdvestiging Delft

Spachtelputz Zoetermeer

Onze vakmannen van Ana Bouw zijn ervaren in diverse stucwerk klussen. Het team verzorgt ook het aanbrengen van spachtelputz op zowel muren als plafonds. Lees verder om meer te weten te komen over spachtelputz, de gebruiksmogelijkheden en de kosten.

Heeft u extra informatie nodig? Schroom niet om onze stukadoors te bellen op 015 666 7428. Wij beantwoorden met plezier uw vragen!

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is stucwerk waarin kleine korrels van marmer zijn gemengd. Het is een Sierpleister die op muren, wanden en plafonds wordt toegepast. Het biedt een prachtige decoratieve afwerking. Dit soort stucwerk heeft een ruwe textuur en een gelijkmatige korrelstructuur. Spachtelputz is stevig en eenvoudig te onderhouden. Het wordt veel toegepast in zowel woon- als werkruimtes.

Er zijn mogelijkheden in de dikte van de korrels. Marmerkorrels in spachtelputz zijn verkrijgbaar in diverse diktes, wat de unieke uitstraling van het interieur bepaalt. Spachtelputz wordt vaak aangebracht in laagjes van 1 tot 4 millimeter dik.

Spachtelputz op bruine muur
Laat spachtelputz aanbrengen door de stukadoors van Ana Bouw en sta versteld van het resultaat.

Waarom kiezen voor spachtelputz?

Wanneer u spachtelputz in uw woning toepast, geniet u van diverse voordelen. Het is niet voor niets dat spachtelputz veel gebruikt wordt bij stucafwerkingen. De belangrijkste voordelen op een rijtje:

 1. Dit materiaal is opvolgend duurzaam en stootvast.
 2. Spachtelputz kan in diverse kleuren worden aangebracht, er zijn veel mogelijkheden qua kleurvariatie.
 3. Het kan zowel op muren binnenshuis als buitenshuis gebruikt worden.
 4. Met gekleurde spachtelputz wordt dit gelijk op de muur aangebracht. Overschilderen is dan niet nodig.
 5. Het onderhoud van spachtelputz is gering, en het kan gemakkelijk met water worden gereinigd.
 6. Het is makkelijk met water schoon te maken, wat het praktisch maakt voor drukke huishoudens en commerciële ruimtes.

Hoeveel kost spachtelputz?

Bij stucen geldt doorgaans dat de prijs per m2 daalt naarmate het te stucen oppervlak groter is. Het laten stucen van het hele huis met spachtelputz in één keer kan waarschijnlijk kostenbesparend zijn. Het aanbrengen van stucwerk is een arbeidsintensieve klus; u kunt dit met een gerust hart overlaten aan de stukadoors van Ana Bouw.

De prijs hangt af van hoe groot het oppervlak is, waar in huis het komt en welke kleuren u eventueel wilt toevoegen. Wilt u de prijs van uw woning weten? Neem dan gerust contact op via 015 666 7428. Onze specialisten van Ana Bouw voeren graag een nauwkeurige inspectie uit, zodat u weet waar u aan toe bent.

Kleurenvariatie van Ana Bouw

Een eerder genoemd voordeel van spachtelputz is dat het veelzijdig en breed inzetbaar is. Wilt u graag een mooie kleur op de muur? Maakt u zich geen zorgen, u heeft de mogelijkheid om een pigment toe te voegen en zo eindeloos met kleuren te spelen.

Een permanente kleurvastheid krijgt u door pigment toe te voegen aan spachtelputz. Bij schade valt het niet gelijk op dat er een stukje ontbreekt. Ook onder het oppervlak blijft de kleur van het pleister dezelfde.

Spachtelputz verwijderen

Het is mogelijk dat spachtelputz verwijderd moet worden, bijvoorbeeld als het beschadigd is. Het kan nodig zijn dat leidingen of stroomkabels in de muur vervangen moeten worden en de muur weer dichtgemaakt moet worden. Misschien sluit de huidige stijl niet langer mooi aan bij uw interieur.

Wat uw aanleiding ook mag zijn, spachtelputz kan worden verwijderd. Wanneer de spachtelputz nog stevig hecht, is het het beste om een nieuwe stuclaag eroverheen aan te brengen. Het verwijderen van spachtelputz is niet eenvoudig en kost veel tijd. De meest voorkomende methoden hiervoor zijn:

 • Door middel van afsteken
  Spachtelputz kan van de muur worden verwijderd door te schrapen of hakken met een afsteekmes. Gezien de duurzaamheid van spachtelputz, is er een grote kans op beschadiging van muur of plafond bij verwijdering. Tijdens het verwijderen is de kans groot dat er schade aan de muur of het plafond ontstaat.
 • Met een schuurmachine schuren
  Het weghalen van spachtelputz kan goed gedaan worden met een schuurmachine. Tijdens dit proces ontstaat veel stof. Vergeet niet om altijd een veiligheidsbril en mondmasker te dragen voor uw bescherming.
 • Stoomtechniek.
  Een manier om spachtelputz te verwijderen is door gebruik te maken van stoom. Door gebruik van een afstoomapparaat wordt het stucwerk zacht, wat het afsteken van de muur vergemakkelijkt. Houd er rekening mee dat de ondergrond van de muur van invloed kan zijn.
 • Deze methode is niet altijd geschikt voor alle ondergronden. Stoom kan bijvoorbeeld gipswanden ernstig beschadigen.
 • Stucen
  Voor mooie en strakke muren is stucen de meest efficiënte keuze. Er is weinig werk en rotzooi bij deze aanpak, en in tegenstelling tot de bovengenoemde methoden, verdwijnt het risico op muur beschadigingen.

Bent u op zoek naar een strak resultaat met een lage kans op schade? Kies voor het opnieuw laten stucen van de muur. Bij Ana Bouw denken wij graag met u mee met onze vakmannen.

Veel gestelde vragen over spachtelputz

Is spachtelputz gedateerd?

Spachtelputz, dat in de jaren '80 beroemd werd, wordt tegenwoordig nog steeds veel gebruikt. Het draait hier niet om een tijdsperiode, maar om persoonlijke smaak.

Hoe kunt u sierpleister onderscheiden van spachtelputz?

Beiden kennen vrij weinig verschillen. Spachtelputz wordt beschouwd als een vorm van sierpleister, dat als algemene term wordt gebruikt.

Hoe lang blijft spachtelputz in goede staat?

Spachtelputz biedt een langdurige oplossing voor uw wanden. Dankzij de hardheid van spachtelputz, heeft u er jarenlang plezier van.

Is spachtelputz overschilderbaar?

Gebruik van gekleurde spachtelputz zorgt ervoor dat de kleur direct klopt. Bovendien is het goed om te weten dat u, als u toe bent aan verandering, gewoon kunt verven over spachtelputz.


Gerelateerde pagina's

Ana Bouw staat voor u klaar in Zoetermeer
Over ons

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7428

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor spachtelputz aanbrengen binnenkant woning?

Over Ana Bouw

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar met onze expertise en toewijding. Dit doen we samen met u!


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter