Teamfoto Ana Bouw
Over pleisterwerk van Ana Bouw Wij staan in Zoetermeer voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Zoetermeer, hoofdvestiging Delft

Over pleisterwerk van Ana Bouw

Heeft u gezinspeeld op het groots aanpakken van uw huis? Dan komt u waarschijnlijk snel de term pleisterwerk tegen. Maar wat is pleisterwerk nu precies, en waar wordt het voor gebruikt?

We leggen u graag uit wat pleisterwerk inhoudt, wat de voordelen van pleisterwerk zijn, en de verschillende mogelijkheden van pleisterwerk. Heeft u behoefte aan meer informatie en persoonlijk advies? Contact opnemen met onze gespecialiseerde stukadoors van Ana Bouw in Zoetermeer is eenvoudig, doe het direct.

Zij staan u graag te woord. Neem contact met ons op via 015 666 7428 of vraag een niet-bindende offerte aan. Ons advies is altijd persoonlijk en toegesneden op uw specifieke wensen.

Het beginnen met pleisterwerk.
Kies voor de stukadoors van Ana Bouw, en ga voor kwalitatief pleisterwerk!

Soorten pleisterwerk

Elk soorten pleisterwerk heeft zo zijn eigen gebruiksmogelijkheden en kenmerken. Bij ons is er altijd een materiaal beschikbaar dat voldoet aan uw wensen. We zetten hieronder de veelgebruikte soorten pleisterwerk op een rij:

 • Sierpleister
  Sierpleister wordt vaak binnen toegepast voor een decoratieve afwerking. Het is verkrijgbaar in uiteenlopende texturen en kleuren. Het biedt daardoor een brede inzetbaarheid.
 • Gipspleister
  Gipspleister wordt vaak binnenhuis toegepast op muren en plafonds. Met de snelle droogtijd en het gladde oppervlak is gipspleister ideaal voor zowel schilderen als behangen. Hierdoor is het perfect geschikt voor een verf- of behangafwerking.
 • Cementpleister
  Cementpleister is zeer sterk en waterbestendig. Dit maakt het perfect voor vochtige locaties zoals kelders en badkamers. De afwerking is minder glad vergeleken met die van gipspleister.
 • Kalkpleister
  Kalkpleister wordt vaak gekozen bij renovaties van historische gebouwen, zowel aan de binnen- als buitenzijde. Het schimmelwerende en vochtregulerende voordeel maakt kalkpleister ideaal. Hiermee blijft de natuurlijke look bewaard.

Wat is pleisterwerk?

Pleisterwerk, soms aangeduid als stucwerk, betreft het aanbrengen van een laag gips, kalk, cement of een combinatie daarvan op muren en plafonds. Het doel is het bereiken van een glad, egaal of decoratief oppervlak dat geschikt is voor schilderwerk, behang of andere afwerkingen. Het ruime aanbod van mogelijkheden zorgt ervoor dat het bij bijna elke stijl past.

Pleisterwerk is noodzakelijk bij zowel nieuwe bouwprojecten als renovaties. Het geeft muren en plafonds een glad en egaal oppervlak. Dit zorgt voor een aantrekkelijke look en verhoogt daarnaast de duurzaamheid.

Men verwisselt vaak stucwerk en pleisterwerk met elkaar, hoewel er onderscheid tussen bestaat. Voor pleisterwerk gebruikt men een ander type mortel dan voor stucwerk. Vanwege de strakke en gladde afwerking staat pleisterwerk ook wel bekend als glad stucwerk.

Voordelen van pleisterwerk

Omdat pleisterwerk veelzijdig is, kunt u genieten van talrijke voordelen. Pleisterwerk aanbrengen? Dan kiest u voor een superieure afwerking van uw woonruimte. Pleisterwerk komt ook met de volgende voordelen:

 • Strakke afwerking Pleisterwerk creëert een gladde en gelijkmatige afwerking. Daardoor is het uitermate geschikt om verder bewerkt te worden, zoals met schilderen of behangen. Pleisterwerk maskeert onvolkomenheden en zorgt zo voor een strakke afwerking.
 • Persoonlijke stijl Pleisterwerk biedt een brede selectie van unieke texturen en kleuren. Met diverse keuzes kunnen een breed scala aan texturen en kleuren worden gecreëerd. Wat uw wensen ook zijn, er is altijd een combinatie mogelijk die pas bij uw persoonlijke wensen en stijl.
 • Duurzaamheid Pleisterwerk zorgt voor een beschermende laag op muren en plafonds. Dit zorgt ervoor dat de constructie sterker wordt en beschermd blijft tegen slijtage en schade. Door te kiezen voor pleisterwerk, verzekert u zich van duurzame bescherming.
 • Vochtregulatie Specifieke soorten pleisterwerk kunnen vocht deels opnemen en later weer afgeven. Door de combinatie van ademende en vochtregulerende eigenschappen is de kans op vochtproblemen en schimmelvorming veel kleiner. Hierdoor wordt de ondergrond beschermd tegen schade en wordt een gezond binnenklimaat ondersteund.
 • Isolerende eigenschappen Pleisterwerk zorgt voor uitstekende isolatie, wat uw energierekening verlaagt. Het draagt bij aan een betere akoestiek in huis. Het verbetert de akoestiek door galm te verminderen.

Pleisterwerk laten aanbrengen Zoetermeer

Ana Bouw is gespecialiseerd in het aanbrengen van strak, kwalitatief hoogstaand stucwerk. Ana Bouw biedt u stijlvolle stucwerkafwerkingen tegen competitieve prijzen. Wij garanderen prachtig afgewerkt stucwerk tegen een eerlijke prijs.

Of u nu nieuw pleisterwerk wilt of renovatie en herstel nodig heeft, onze vakmannen van Ana Bouw helpen u graag. Wilt u weten wat er mogelijk is voor uw huis in regio Zoetermeer? U kunt ons bellen voor advies op maat via 015 666 7428 of een gratis offerte aanvragen.

Veel gestelde vragen over pleisterwerk

Welke verschillen bestaan er tussen stucwerk en pleisterwerk?

Stucwerk onderscheidt zich van pleisterwerk door de mortel die men toepast. Deze mortel kent meerdere variaties. Ondanks dat pleisterwerk bij stucwerk hoort, verschilt het in samenstelling en dikte wanneer het op de muur wordt aangebracht.

Behoort spachtelputz tot pleisterwerk?

Spachtelputz, zeer herkenbaar, is een veel voorkomende waarde in pleisterwerk. Het unieke aan dit type is de fijne korrelstructuur. De eigenschappen van waterafstotend, kleurvast en stootvast maken het een ideale keuze voor in uw interieur.

Hoeveel tijd zal het kosten om pleisterwerk aan te brengen?

De tijd kan variëren afhankelijk van de grootte van het te bepleisteren oppervlak, de snelheid van de stukadoor, en de gekozen techniek. U dient rekening te houden met een aantal dagen voor het aanbrengen van pleisterwerk. Gemiddeld neemt dit werk 3 tot 5 dagen in beslag.

Hoe lang moet pleisterwerk drogen voor het verder bewerkt kan worden?

Pleisterwerk heeft tijd nodig om helemaal droog te worden. Pleisterwerk verdampt ongeveer 1 millimeter vocht per dag. Pleisterwerk van 10 millimeter moet ongeveer 10 tot 14 dagen drogen voor het volledig is uitgehard.

Ana Bouw staat voor u klaar in Zoetermeer
Over ons

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7428

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Ana Bouw

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar met onze expertise en toewijding. Dit doen we samen met u!