Teamfoto Ana Bouw
Werkzaam in Zoetermeer, hoofdvestiging Delft

Woonkamer stucen Zoetermeer

Heeft u een stucwerk specialist nodig in Zoetermeer en omstreken? Dan helpt Ana Bouw u graag verder. Wij bieden u graag stucwerk van topkwaliteit voor een schappelijke prijs.

Is uw muur voorzien van bulten of gaten? Maakt u zich geen zorgen. Heeft u last van vochtige muren door lekkage of schimmel?

Onze experts zijn beschikbaar om uw woonkamer te transformeren met onze hoogwaardige stucwerk. Op deze pagina kunt u meer te weten komen over de opties voor woonkamer stucen in Zoetermeer, onze werkwijze en wat de kosten zijn. Neem telefonisch contact met ons op via 015 666 7428 voor advies, of vraag een gratis kostenoverzicht aan.

Ruime woonkamer met stucwerk.
Het stucen van uw woonkamer verreist grote nauwkeurigheid. Laat uw woonkamer stucen door Ana Bouw en laat u verbanzen.

Soorten stucwerk voor de woonkamer

Er zijn meerdere stucsoorten die u kunt overwegen voor uw woonkamer. Verken onze website om te achterhalen welke stucvorm het beste aansluit bij uw stijl en wensen. Voor het gemak volgen hieronder in het kort de vier bekendste stucvormen:

 1. Spacken:
  Spacken houdt het aanbrengen van een spuitbare stuclaag met een spuitmachine in. Hierdoor is het mogelijk om een groot oppervlak snel te behandelen. Er worden doorgaans twee lagen aangebracht op het te behandelen oppervlak.
 2. Spachtelputz:
  Spachtelputz is een speciale vorm van stucwerk dat marmerkorrels bevat. Dit geeft een muur een robuuste uitstraling. Het zorgt voor een egale korrelstructuur en is eenvoudig te onderhouden.
 3. Behangklaar stucen:
  Bij behangklaar stucwerk zorgen we ervoor dat uw muur zo wordt voorbereid dat er gelijk behang op kan. De muur is echter nog niet helemaal glad. Bij sausklaar stucwerk is dit wel het geval.
 4. Sausklaar stucen:
  Het sausklaar maken van de muren zorgt ervoor dat u meteen kunt beginnen met verven. Een dunne laag wordt op de muur aangebracht door de stukadoor. Zodra dit droog is, kunt u meteen verf aanbrengen. Direct na het drogen van het stucwerk kunt u de muur verven.

Werkwijze woonkamer stucen door Ana Bouw

Het stucwerk in uw woonkamer uitvoeren kost aardig wat tijd. Logisch dat u zich afvraagt wat u kunt verwachten. Onze vakmannen van Ana Bouw gaan gestructureerd te werk; zo hanteren zij de huidige hygiëne en veiligheidsrichtlijnen.

De stukadoor zal bij u thuis komen om in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn en om een kostenraming te maken. Daarna worden de afmetingen van de ruimte vastgesteld, en de staat van plafond en muren nagekeken. Eventuele loszittende stukken worden weggehaald en plekken waar schade is worden met gips gevuld.

Men zorgt voor bescherming van de ruimte door de vloer en alle omliggende obstakels zoals stopcontacten af te plakken. Het is eveneens noodzakelijk om de muur goed schoon te maken, zodat er geen oneffenheden in het stucwerk terechtkomen. De hoeken van de muur worden afgewerkt met stucbeschermers, wat een strakke afwerking geeft.

De stukadoor zal een primer aanbrengen zodra de ruimte klaar is voor stucwerk. Met de primer blijft het stucwerk goed hechten aan de muur of het plafond in de woonkamer. Na het drogen van de primer kan het stucmiddel gemengd worden.

Deze stap omvat het samenvoegen van water en gips met behulp van een mortelmixer. Het aanbrengen van het stucwerk is een arbeidsintensieve klus. Het stucwerk wordt met zorg op de muur aangebracht met een troffel en raapbord.

Gelijkmatig wordt het stucwerk op de muur gezet. Met behulp van een reilat worden hobbels geëgaliseerd en de muur zorgvuldig vlak gemaakt door de stukadoor. Tot slot wordt de muur netjes afgespackt en daarna glad geschuurd met een spons.

Bent u nieuwsgierig naar onze aanpak? Heeft u interesse om meer te weten te komen over het stucen van uw woonkamer, badkamer, plafond of muur? Neem gerust contact op met onze stukadoors van Ana Bouw via 015 666 7428 voor meer informatie of advies.

Hoelang duurt het voordat de muur droog is?

Houdt u er rekening mee dat de stuclaag tijd nodig heeft om goed te drogen. De droogtijd voor 1 millimeter stucwerk is ongeveer een dag bij kamertemperaturen tussen 10 en 20°C. Met een stuclaag van 3 millimeter duurt het drogen ongeveer 3 dagen. Ventilatie in de woonkamer helpt om dit te versnellen.

Wat kost een woonkamer stucen in Zoetermeer?

Bij het berekenen van de kosten voor het stucen van uw woonkamer moeten diverse factoren in overweging worden genomen. Vraag advies aan onze ervaren stukadoors voor een inzichtelijk kostenplaatje. Onderstaande lijst geeft een overzicht van de componenten die invloed hebben:

 • Materialen
  Bij zijn werk maakt een stukadoor gebruik van tal van verschillende materialen. Hierbij hoort het materiaal dat de stukadoor zelf gebruikt, zoals een pleisterspaan om de muren glad te maken. Hieronder vallen ook de materialen die daadwerkelijk op de muren en/of het plafond worden aangebracht.
 • Soorten afwerkingen
  Zoals eerder verteld, speelt de keuze van stucsoort een rol in de uiteindelijke kosten. Spacken blijkt vaak de voordeligste keuze te zijn bij het stucen. Het plaatsen van spachtelputz is vaak kostbaarder.

 • Arbeidskosten
  De arbeidskosten omvatten de prijzen die de stukadoor rekent voor het uitvoeren van de klus. Zijn personeel en hij maken ook kosten die de stukadoor moet dekken. Door landelijk gestelde regels kan het uurtarief verschillen.
 • Moeilijkheidsgraad
  Een plafond stucen is voor de stukadoor lastiger dan een muur stucen. Stucen boven je hoofd is voor de stukadoor extra zwaar, Moet er een groot gedeelte van het plafond worden gestuct, dan zullen de moeilijkheidsgraad en de kosten omhoog gaan.
 • Aantal vierkante meters
  Bij het stucen van meer vierkante meters, zullen de totale kosten uiteraard toenemen. Wanneer u kiest voor het stucen van een groter oppervlak, zal de prijs per m2 meestal dalen. Als het aantal te stucen vierkante meters toeneemt, daalt de prijs per eenheid.
 • Regio
  De prijs voor stucwerk kan variëren afhankelijk van waar u het laat uitvoeren. In grote steden moet u doorgaans meer betalen voor een stukadoor dan in rustigere steden in de omgeving. De beschikbaarheid van stukadoors is in grote steden laag en de vraag is hoog.
 • Vorm van de te stucen ruimte
  Een grote, rechte kamer is eenvoudiger voor een stukadoor dan een kamer vol hoekjes. Een kamer met allerlei hoeken en kleine ruimtes beïnvloedt de totale prijs. De stukadoor heeft meer tijd nodig om de kleine hoekjes te stucen.
 • Staat van het plafond
  De toestand van de muren en het plafond is een factor die de kosten beïnvloedt. Bij een minder goede staat, zal de stukadoor deze eerst behandelen. De uitgaven van de stukadoor worden vanzelfsprekend opgenomen in de eindprijs.

Wilt u weten welke kosten u kunt verwachten voor uw geval? Neem gerust contact op met onze stukadoors van Ana Bouw via 015 666 7428 voor een persoonlijk overzicht. Wilt u weten wat de opties zijn? Laat u persoonlijk adviseren.

Uw woonkamer in Zoetermeer laten stuken door Ana Bouw

Het is een slimme zet voor uw wooncomfort om de woonkamer te laten stucen. Heeft u behoefte aan een vakman die u persoonlijk helpt bij het vinden van de beste oplossing? Dan kunt u rekenen op Ana Bouw in regio Zoetermeer!

Onze experts leveren uitzonderlijke kwaliteit zonder aan de standaard te tornen. Bel met 015 666 7428 om uw vragen en wensen te bespreken of vraag een offerte vrijblijvend aan. Zo komt u niet voor verrassingen te staan!

Veel gestelde vragen over woonkamer stucen in Zoetermeer

Stucwerk zelf doen, kan dat?

Met de juiste materialen, kennis en voorbereidingen is het mogelijk om zelf te stucen. Het arbeidsintensieve karakter van deze klus wordt vaak onderschat. Schakel voor het beste resultaat een ervaren stukadoor in.

Hoeveel dagen kost het om een woonkamer te stucen?

Het stucen van een woonkamer duurt meestal tussen de 1 en 3 dagen, afhankelijk van de grootte van de kamer. Elke aangebrachte millimeter stucwerk neemt een dag droogtijd in beslag. Een 3 millimeter dikke stuclaag zal ongeveer 3 dagen nodig hebben om te drogen.

Waarom zijn de kosten voor stucen hoog?

De prijs wordt voornamelijk bepaald door de tijd die de stukadoor nodig heeft en de verschillende materialen die gebruikt worden. Stukadoors moeten hard werken en nemen de tijd om topkwaliteit stucwerk aan te leveren. De uitgaven die hierbij komen kijken leiden tot schitterend stucwerk dat vele jaren meegaat.

Wat kost het inhuren van een stukadoor?

De tarieven van een stukadoor kunnen flink verschillen, afhankelijk van de regio en het type stucwerk. Voor een nauwkeurige prijsindicatie is het van belang om u te laten informeren door een gespecialiseerde vakman. Zo weet u precies welke kosten u kunt verwachten voor het realiseren van uw droominterieur.


Ana Bouw staat voor u klaar in Zoetermeer
Over ons

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7428

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor woning binnen stucen?

Over Ana Bouw

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar met onze expertise en toewijding. Dit doen we samen met u!


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter