Teamfoto Ana Bouw
Muur spacken Zoetermeer Wij staan in Zoetermeer voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Zoetermeer, hoofdvestiging Delft

Muur spacken Zoetermeer

Muren kunnen om tal van redenen gespact worden. Het kan dat u onlangs verhuisd bent en uw muur spacken in Zoetermeer of omgeving overweegt. Bij het spacken van de muren zal de stukadoor met behulp van een spackspuitmachine het spackwerk aanbrengen.

De experts van Ana Bouw in Zoetermeer zijn gedreven in het stucen van muren en plafonds en voeren daarnaast ook herstelwerkzaamheden uit. Wilt u meer weten over onze diensten in uw regio? Vraag het ons. Voor persoonlijk advies kunt u contact opnemen met onze specialisten via 015 666 7428.

Gestucte muren met groot raam
Ana Bouw helpt bij het realiseren van prachtig gespackte muren.

Wat kost muur spacken?

Het uitvoeren van muur spacken maakt het mogelijk voor de stukadoor om snel grote oppervlakken te spuiten. Een spackspuitmachine maakt de behandeling van muren aanzienlijk sneller dan wanneer de stukadoor dit met de hand doet. Dit helpt u om zowel tijd als arbeidskosten te minimaliseren.

De prijs van spacken kan variëren afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Een belangrijke factor voor de prijs is de kleur die u selecteert. Wit is de kleur die normaliter wordt gekozen voor spack.

Liever een mooie kleur op uw muur? Ja, dat kan, al moet u wel rekening houden met hogere kosten. U hoeft de muur na afloop niet meer te schilderen, wat een pluspunt is.

Mooi meegenomen is dat spacken vaak de goedkoopste methode is om muren te behandelen. Daarnaast kunt u het ook voor plafonds gebruiken. Hier leest u meer over hoe wij plafonds spacken.

Muur spacken in Zoetermeer

Net zoals bij elke andere vorm van stucen, moet er ook bij het spacken van muren veel geregeld worden. Voordat u uw woonruimte laat spacken, moet u alle ramen, meubels en deuren zorgvuldig afplakken. Veel nevel vormt zich namelijk bij het spacken.

Daarnaast wordt een loper op de vloer gelegd om deze te beschermen. Eerst moeten soms kleine beschadigingen aan de muur gerepareerd worden voordat het spackspuitwerk kan beginnen. Vervolgens kan de stukadoor de werkzaamheden starten.

Verschil tussen spacken en stucen

De stukadoor brengt het gipswerk handmatig aan tijdens het stucen. Een spackspuitmachine wordt gebruikt voor het aanbrengen van spack op zowel muren als plafonds. Stucwerk heeft een gladde finish, terwijl spack bekend staat om zijn structuur.

Het handmatig aanbrengen van stucwerk betekent dat de stukadoor er langer mee bezig is. Om deze reden ligt de prijs van stucwerk hoger dan die van spackwerk. Beiden blijven binnen een betaalbaar budget.

Persoonlijk advies voor spacken

Zit u met vragen over de mogelijkheden binnen uw huis? Hebt u nog prangende vragen? Onze vakmannen kunt u bereiken via 015 666 7428.

Wij geven u graag persoonlijk advies dat is afgestemd op uw specifieke behoeften. Vraag een vrijblijvende offerte aan om een beter beeld van de kosten te krijgen. Hierdoor weet u precies wat de opties zijn.

Veel gestelde vragen over muur spacken

Hoe definieer je een spackmuur?

Spack is pleisterwerk dat door middel van een machine wordt aangebracht. Dit zorgt ervoor dat het vaak goedkoper is dan andere soorten stucwerk en sneller kan worden uitgevoerd. In de woningbouw, kantoren en commerciële panden komt het vaak voor.

Kan een spackmuur gladgestreken worden?

Een spackmuur kan op verschillende manieren gladgemaakt worden, bijvoorbeeld door het oppervlak glad te schuren. Dit is in de praktijk best lastig. Veel mensen laten een gladde laag stuc over het spackspuitwerk aanbrengen als alternatief.

Is een spackmuur overschilderbaar?

Ja, een spackmuur kan geschilderd worden. Het correct voorbereiden met de juiste voorbehandeling is van belang. Zo voorkomt u dat er strepen op de muur verschijnen.

Waarin verschilt spack van spachtelputz?

Spachtelputz bevat een unieke structuur dankzij kleine steentjes in uiteenlopende diktes. Spack is daarentegen een pasta met steentjes. Pas bij het aanbrengen wordt de korrelgrootte bepaald.

Ana Bouw staat voor u klaar in Zoetermeer
Over ons

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7428

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Ana Bouw

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar met onze expertise en toewijding. Dit doen we samen met u!