Teamfoto Ana Bouw
Over spacken van Ana Bouw Wij staan in Zoetermeer voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Zoetermeer, hoofdvestiging Delft

Over spacken van Ana Bouw

Als u een stukadoor zoekt voor uw muren en plafonds, zult u hoogstwaarschijnlijk het woord spacken tegenkomen. Wat is de definitie van spacken en wat zijn de mogelijkheden voor spacken in Zoetermeer? Lees dan vooral verder voor een uitgebreide toelichting.

Onze vaklieden staan klaar om u te helpen met al uw vragen. U kunt ons gerust bellen op 015 666 7428 of hier een vrijblijvende offerte invullen. Wij zijn er om u te helpen bij het creëren van uw droominterieur.

Gespacte zolderkamer met schuine wanden.
Ana Bouw is specialist op het gebied van spacken in regio Zoetermeer.

Wat is spack?

Spack wordt vaak aangeduid als spackspuitwerk. Spackspuiten biedt een mooie, gladde afwerking voor muren en plafonds en is tegelijkertijd een betaalbare en efficiënte methode. Door middel van een speciale spuitmachine wordt een mix van gips en bindmiddel (spack) op muren en plafonds aangebracht.

Bij het stucwerk van nieuwbouwhuizen wordt vaak spack toegepast. Het bevat een korrelige samenstelling. Hier is variatie in mogelijk, voor een uniek uiterlijk dat past bij uw interieur.

Zowel uw muren als plafonds kunnen met spack worden afgewerkt. Dit proces wordt uitgevoerd met een spackspuitmachine. Zoekt u naar meer informatie over het spacken van uw muur of plafond?

Kijk voor meer details op onze pagina over muren spacken. Of naar onze pagina over plafond spacken naar onze pagina over plafond spacken. Voor uitgebreide details over spackspuiten, klik hier.

Aanbrengen van spack in Zoetermeer door Ana Bouw

Bij het spacken werkt men in twee lagen: een eerste onderlaag en een afwerkingslaag.

  • Onderlaag: Deze eerste laag egaliseert en hecht goed. Het vult kleine hobbels en scheurtjes, waardoor een gladde oppervlakte voor de afwerkingslaag ontstaat.
  • Afwerkingslaag: Deze laag zorgt voor de perfecte textuur en uitstraling. Op deze plek kunt u eenvoudig uw kleur- en structuurwensen regelen. Er is een variëteit aan structuren om uit te kiezen, van fijn tot grof, die passen bij uw voorkeur en de stijl van uw interieur.

Moet uw (woon)kamer opgefrist worden? Dan is spacken een uitstekend idee. Een spackspuit-apparaat zorgt voor een snelle behandeling van grote oppervlakten. Daardoor zijn de kosten gewoonlijk lager dan bij andere soorten stucwerk.

De standaard tint voor spack is wit, maar u kunt het mengen met kleur als u dat wenst. Bij het aanbrengen van spack, worden twee lagen gebruikt. Ondergronden zoals beton en gipsplaten zijn ideaal voor het aanbrengen van spackwerk.

Voordelen van spacken

Enkele eigenschappen en voordelen van spack werden eerder al genoemd. Hier zijn alle voordelen van spackwerk nog eens voor u opgesomd:

Voordelen:

  • Gebruik spackwerk voor het snel behandelen van grote oppervlakten.
  • Met spackwerk bespaart u op kosten en het is goedkoper dan regulier glad stucwerk.
  • Het aanbrengen van spack vraagt om weinig voorbereiding. De muur kan snel worden voorbehandeld en het spackwerk kan direct daarna worden uitgevoerd.
  • Van spackwerk zijn vele kleurvarianten beschikbaar.

Persoonlijk advies van Ana Bouw in Zoetermeer

Heeft u twijfels over wat er bij u thuis kan? Onze vakmannen geven u graag advies, bel via 015 666 7428. Ze geven graag op maat gemaakt advies dat past bij uw situatie.

Het is mogelijk een vrijblijvende offerte aan te vragen. Binnenkort ontvangt u een gespecificeerde kostenraming voor het spacken bij u thuis. Onze stukadoors staan u graag bij in het kiezen van de beste oplossing!

Veel gestelde vragen over spacken

Hoe verschillen stucen en spacken van elkaar?

De manier van aanbrengen van stucen is anders dan die van spacken. Waar spack handmatig wordt aangebracht, gebruikt men voor spackwerk een machine die het op de muur spuit.

Welke tijd is nodig voor spackwerk?

Dit is afhankelijk van de gekozen kleur en de te behandelen oppervlakte. Het aanbrengen van spackwerk in een enkele kleur vergt gemiddeld 1 à 2 dagen.

Wat zijn de kleuropties voor spack?

De norm voor spackwerk is wit, wat ook de kleur is die het vaakst gebruikt wordt. Het is mogelijk om een pigment toe te laten voegen aan het spackwerk, waardoor de gewenste kleur gelijk om de muur of plafond kan worden aangebracht, en verven niet meer nodig is.

Kun je een spacklaag schilderen?

Het is prettig om te weten dat spackwerk, als het helemaal droog is, gewoon geschilderd mag worden. Zodra spackwerk droog is, kunt u het zonder zorgen verven.

Ana Bouw staat voor u klaar in Zoetermeer
Over ons

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7428 Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Ana Bouw

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar met onze expertise en toewijding. Dit doen we samen met u!